Oplysninger om enkelte forfattere

Disse sider er under stadig udbygning.

Bemærk venligst, at navnene på denne side er ordnet efter fornavn. Det er gjort for at udligne størrelse på disse sider.
Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over forfattere ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

AK


Kamma Andersson (f. 1929)

f. ved juletid i Midtjylland, opvokset på Amager
1995  Debut Debut i bogform:
1995  Debut Debut i bogform:

0000  Bibliografi 12-05-2007 Omtale i elektronisk form: International Forfatterbibliografi
0000  Web Link 03-10-2000 Omtale i elektronisk form: Litteratursiden.dk

Karen Akhøj (f. 1923)

psykolog, forfatter
0000  Pris Æresmedlem: Dansk Psykolog Forening
0000  Pris Æresmedlem: Odsherreds Soroptimistklub
1923  Født Født: 9-4-1923
1954  Uddannelse cand.psych. (Københavns Universitet)
1999  Pris Dansk Forfatterforenings Jubilæumspris

Karen-Sophie Andersen, f 1939 (f. 1939)

f. i Odder
1994  Debut Debut i bogform: Malup Aasarsiornera (på grønlandsk)
1999  Debut Debut i bogform:

0000  Bibliografi 12-05-2007 Omtale i elektronisk form: International Forfatterbibliografi
0000  Web Link 07-06-2003 Omtale i elektronisk form: Litteratursiden.dk

Kasper Anthoni (f. 1979)

forfatter, billedkunstner
f. i Aalborg
1998  Artikel Debut: i Plasma (antologi, digte)
2007  Uddannelse cand.mag. i dansk (Aalborg Universitet)
2010  Debut Debut i bogform: ♦ digte (digte)

0000  Web Link Hjemmeside: http://www.idylia.dk/
0000  Web Link 04-12-2011 Wikipedia: Wikipedia (dansk)

Kathrine Assels (f. 1972)

f. Kathrine Mitzi Amanda A.
0000  Uddannelse bachelor i film- og medievidenskab
0000  Uddannelse master i børne- og ungdomskultur
2008  Debut Debut i bogform: Snydeæg (roman)
2011  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Arbejdslegat

Kirsten Ahlburg (f. 1955)

psykoterapeut
f. i Esbjerg
1955  Født Født: 31-8-1955
1982  Uddannelse lærereksamen
1985  Debut Debut i bogform: Skal vi danse (roman)
2004  Pris + Andre priser: H.C. Andersen 2005 fonden
2005  Pris + Andre priser: Grundtvig fonden
2005  Pris + Andre priser: Jens Anker Andersen fonden

0000  Web Link 26-10-1998 Omtale i elektronisk form: Litteratursiden.dk
0000  Web Link 02-12-2011 Wikipedia: Wikipedia (dansk)

Kjeld Abell (1901-1961)

forfatter, dramatiker
f. i Ribe
0000  Pris Finansloven
0000  Krak Kraks Blå Bog: sidst 1960
1901  Født Født: 25-08-1901
1919  Student student (Kbh., Metropolitanskolen)
1927  Uddannelse cand.polit.
1927  Note 11-10-1927 gift med Grete Kock-Petersen
1934  Artikel 20-11-1934 Debut: Enken i spejlet (ballet, Det kongelige Teater 20-11-1934)
1935  Debut Debut i bogform: Melodien, der blev væk (dramatik)
1944  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 2. udgave, 1933-1944: bind 27 (supplement), Daniel Preisz
1944  Afsnit i bog Studenterne [fra år]: 1919
1945  Pris Æresmedlem af udenlandsk forening: Norsk Forfatterforening
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon
1946  Pris Studenternes æreskunstner, Kbh.:
1946  Pris Teaterpokalen
1947  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1948  Pris Otto Benzons Forfatterlegat
1948  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Teaterstrejf i påskevejr (essays)
1949  Bog Blækspruttens historiske blå bog. Gyldendal, 1973 Illustreret med billede
1951  Pris Holger Drachmann-legatet
1951  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Fodnoter i støvet (rejseberetning)
1951  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Fra Johannes V. Jensen til den unge lyrik. I-II, 1951: Svend Erichsen, bind 2, side 557-571
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951
1952  Pris 16-02-1952 Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat
1953  Pris Henrik Pontoppidans Mindefond
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955
1956  Pris Johannes Ewalds Legat
1957  Pris 03-12-1957 Holberg-Medaillen
1957  Leksikon Filmens hvem-er-hvem. Redaktør Bjørn Rasmussen. Politiken Illustreret med foto
1958  Pris 08-03-1958 Danske Dramatikeres Hæderspris
1959  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64
1960  Pris Medlem af Det danske Akademi
1961  Død Død: 05-03-1961

1961  Bibliografi Bibliografier: En bog om Kjeld Abell (red. Sven Møller Kristensen), side 166-74 (ved Arne Helman Larsen)
1961  Om forfatteren Bøger om person eller værker: En bog om Kjeld Abell (red. Sven Møller Kristensen)
1963  Erindringer eller breve Digtere fortæller om deres barndom. Bind 1-4. Gyldendal, 1961-64:
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 214-224
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Svend Erichsen, bind 2, side 571-92
1967  Bog Tilbageblik på 30'erne. Litteratur, teater, kulturdebat 1930-39. En antologi ved Hans Hertel: David Thomas: Dansk drama i skyggen af magtpolitikken. Teatrene, repertoiret, kritikken, bind 1, side 97-114
1968  Leksikon Bjørn Rasmussen: Filmens hvem hvad hvor. Bind 1. Danske titler og biografier, Politiken Illustreret med foto
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1970  Krak Danmarkshistoriens blå bog. Krak Illustreret med foto
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974: se også opslagene: Anna Sophie Hedvig (dramatik), Melodien, der blev væk (dramatik)
1976  Bibliografi Danske klassikere. En selektiv bibliografi. Redigeret af Niels Chr. Lindtner. 1976: nr 1-9
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken Illustreret med foto
1978  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1979  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1979  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 1, Sven Møller Kristensen
1981  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Henrik Lundgren, bind 3, side 121-137
1981  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 1. udgave. Gyldendal
1984  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 7, side 429-432, 449-452, 566-567
1985  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 8, side 21-22, 42-48
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad
1988  Bog Erik Halvorsen: Forfattere i deres samtid. Aschehoug: side 92-93
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 5878-5894
1989  Afsnit i bog Carl Langholz: Anetavler for berømte danskere. 1. samling: Digtere og forfattere. Dansk historisk Håndbogsforlag, 1989
1989  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 4. udgave. Gyldendal
1993  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1994  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
1996  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet: Godfred Hartmann: I delfinens tegn, side 186-196
1996  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 5. udgave. Gyldendal
1997  Afsnit i bog Læsninger i dansk litteratur. Bind 1-5. Odense Universitetsforlag 1997-1999: Karen-Maria Bille, bind 3, side 278-289, Melodien, der blev væk
1999  Pris Konkurrence. Politikens læserkonkurrence om århundredets danske bog: Melodien der blev væk (nr 45)
1999  Afsnit i bog Det 20. århundrede. De 100 mest betydningsfulde personer i Danmark. Aschehoug, 1999: Jens Kistrup
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2001  Afsnit i bog Hans Larsen og Anders-Peter Mathiasen: Hvem ligger hvor. Ture på københavnske kirkegårde. Politiken
2001  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 6. udgave. Gyldendal Illustreret med foto
2002  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2002  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002 Illustreret med foto : Erik Svendsen, bind 1, side 400-409
2002  Leksikon Danmarkshistoriens personer. Aschehoug
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon
2003  Bog Jørgen Schrøder: Historier fra Assistens. Holkenfeldt 3: side 269-72
2007  Bog Peter Garde: Dommerens litteraturhistorie. Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007: side 331-33, Eva aftjener sin barnepligt

0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Dansklærerforeningen:
0000 Webudgave af bibliografi Webudgave af bog http://www.dlb.dansklf.dk/iframe.dsp?author=381
0000  Bibliografi 12-05-2007 Omtale i elektronisk form: International Forfatterbibliografi
0000 Webudgave af bibliografi Web link Skønlitterært forfatterleksikon 1850-1900. Skønlitteratur 1500-1949

Klaus Albrectsen (f. 1932)

tegner
f. i Kbh.
0000  Krak Kraks Blå Bog
1932  Født Født: 11-05-1932
1932  Se også bror, Bent Albrectsen
1964  Pris Robert Storm P.-Legat
1968  Pris + Andre priser: Gert Munchs Mindelegat
1973  Pris + Andre priser: Moskva, udstilling om Satire i fredens tjeneste (æresdiplom og medalje)
1981  Pris LOs Kulturpris
1984  Pris + Andre priser: Svensk LOs Kulturpris
1988  Leksikon Kari Sønsthagen og Torben Weinreich: Børnebogsnøglen. Høst
1994  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
1997  Pris + Andre priser: Legat fra Karin og Børge Nissens Fond
1998  Pris + Andre priser: Ben Webster Fondens hæderslegat
2002  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Livstegn - en venstrehåndstegners tilbageblik
2003  Leksikon Leksikon for børnelitteratur. Branner og Korch
2012  Pris Ben Websters Ærespris

0000  Bibliografi 12-05-2007 Omtale i elektronisk form: International Forfatterbibliografi

Knud Andersen (1890-1980)

forfatter
f. på Djursland
0000  Krak Kraks Blå Bog
1890  Født Født: 11-09-1890
1916  Note 16-04-1916 gift med Helga Marie Thorn (ægteskabet opløst)
1917  Artikel Debut: i Illustreret Tidende (digt)
1918  Se også datter, Lis Andersen
1923  Debut Debut i bogform: Sange og syner (digte)
1929  Pris Emma Bærentzens Legat
1931  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Med 'Monsunen' på Atlanterhavet (rejsebeskrivelse)
1933  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Elleve måneder på havet og een i havn (rejsebeskrivelse)
1934  Note 16-12-1934 gift med Kirsten Gjørup
1936  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Højvande ved Dover (rejsebeskrivelse)
1941  Pris Frøken Suhrs Forfatterlegat
1942  Pris Kaptajn H.C. Lundgreens Legat
1942  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1944  Pris Forfatterforbundets Legat
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon
1948  Pris Æresmedlem af udenlandsk forening: Circulo literaria Antero de Quental (portugisisk litterært selskab)
1948  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1950  Pris Kai Hoffmann Legatet
1950  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955
1959  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64
1960  Pris Kaptajn H.C. Lundgreens Legat
1964  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1965  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Matros
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 205-206
1966  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1968  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Ilddåb
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1969  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Under sejl rundt Kap Horn
1973  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974
1974  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1974  Bibliografi Bibliografier:
1975  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1976  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken Illustreret med foto
1979  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 1, Erland Munch-Petersen
1980  Død Død: 01-06-1980

1994  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001

0000  Bibliografi 12-05-2007 Omtale i elektronisk form: International Forfatterbibliografi
0000 Webudgave af bibliografi Web link Skønlitterært forfatterleksikon 1850-1900. Skønlitteratur 1500-1949

Kristian Arentzen (1823-1899)

forfatter, litteraturhistoriker
f. Kristian August Emil A. i Kbh.
1823  Født Født: 10-11-1823
1841  Student student (Kbh., v. Westenske Institut)
1848  Debut Debut i bogform: G. Schwab: Skjønne sagn fra den classiske oldtid, efter dens digtere og fortællere (oversætter)
1852  Debut Debut i bogform: Gunløg Ormetunge. Dramatisk digtning i tre acter (dramatik)
1852  Pris Staten. Rejselegat: kongeligt rejsestipendium, rejse til Island
1857  Pris Selskabet for de skiønne og nyttige Videnskabers Pris: Et livsstadium (digte)
1858  Bibliografi Erslew: Almindeligt forfatter-lexicon. Bind 1-6, 1843-68: bind s1, side 37-38
1862  Pris Det Anckerske Legat
1870  Kendt værk Markant, kendt eller udbredt værk: Baggesen og Oehlenschläger, bind 1-8, 1870-78
1876  Pris Selskabet for de skiønne og nyttige Videnskabers Pris: til fortsættelse af værket Baggesen og Oehlenschläger.
1886  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Fra yngre og ældre dage
1887  Leksikon C.F. Bricka: Dansk Biografisk Lexikon. Bind 1-19. Gyldendal, 1887-1905
1893  Pris Titulær professor
1894  Pris Selskabet for de skiønne og nyttige Videnskabers Pris: Tre Tidsaldre
1899  Død Død: 30-12-1899

1907  Afsnit i bog Vilh. Østergaard: Illustreret dansk literaturhistorie. Gyldendal, 1907: andet afsnit, side 524
1915  Leksikon Salmonsens konversationsleksikon. 2. udgave. Bind 1-26, 1915-30: bind 2, side 58 (J.Cl.)
1915  Leksikon Th. Lind: Gyldendals forfatter-lexikon
1920  Leksikon Dansk Biografisk Håndleksikon, 1920-1926
1925  Afsnit i bog Carl S. Petersen og Vilh. Andersen: Illustreret dansk litteraturhistorie. Bd.1-4. Gyldendal, 1924-34: bind 4, side 19-21
1933  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 2. udgave, 1933-1944
1943  Bibliografi Lauritz Nielsen: Katalog over danske og norske digteres originalmanuskripter i Det kongelige Bibliotek
1947  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
1979  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 1, Uffe Andreasen (Carl S. Petersen)
1994  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002

0000  Web Link 04-12-2011 Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000 Webudgave af bibliografi Web link Skønlitterært forfatterleksikon 1850-1900. Skønlitteratur 1500-1949

Kurt Aust

forfatter
f. Kurt Østergaard i Ikast, bosat i Norge siden 1982
0000  Uddannelse pædagog
1982  Note bosat i Norge, 1982-
1999  Debut Debut i bogform: Vredens dag (roman, dansk titel: Vredens dag, 2000, oversat af Palle Koch)
1999  Pris + Andre priser: Aschehougs debutantpris
2003  Pris + Andre priser: Rivertonprisen (norsk): Hjemsøkt
2004  Pris Glasnøglen (nordisk pris):

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Kurt Aust
0000  Bibliografi 12-05-2007 Omtale i elektronisk form: International Forfatterbibliografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ