Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Martin A. Hansen (1909-1955)

forfatter
f. Alfred Martin Jens H. i Strøby sogn, Stevns
Hansen, Alfred (pseudonym)
0000  Krak Kraks Blå Bog
1909  Født Født: 20-08-1909
1909  Note om navn døbt Alfred Martin Jens, rækkefølgen oftest angivet som Martin Jens Alfred
1929  Artikel Debut: i "Kæden" (Haslev Seminariums elevblad, Et blik på vor tid)
1930  Uddannelse lærereksamen (Haslev Seminarium)
1935  Debut Debut i bogform:
1935  Note gift med Vera Jensen
1936  Pris Carl Møllers Legat
1944  Afsnit i bog H.P. Hansen: Vor tids danske romanforfattere. Nyt Bogforlag, 1944
1944  Pris Forfatterforbundets Legat
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945
1945  Konkurrence Konkurrence: Bogrevyens novellekonkurrence: Høstgildet
1945  Pris Finansloven
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon
1945  Pris Kaj Munk-Prisen
1946  Pris [Holger] Drachmannlegatet
1947  Bog Kjeld Elfelt: Skribenter i skriftestolen. 1944-47. Bind 1-2: bind 2, side 129-36
1947  Pris Politikens Kunstnerpris
1948  Pris Selskabet for de skiønne og nyttige Videnskabers Pris
1949  Pris De Gyldne Laurbær
1949  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1949  Bibliografi Bibliografier:
1950  Kendt værk Hovedværk:
1950  Pris Helge Rode Legatet
1951  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Fra Johannes V. Jensen til den unge lyrik. I-II, 1951: Frederik Nielsen, bind 2, side 691-713
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951
1952  Pris Otto Benzons Forfatterlegat
1952  Pris Holberg-Medaillen
1954  Pris Adam Oehlenschläger Legatet
1955  Død Død: 27-06-1955

1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955
1955  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1959  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1959  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64
1961  Erindringer eller breve Digtere fortæller om deres barndom. Bind 1-4. Gyldendal, 1961-64:
1964  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1965  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1965  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 252-260
1966  Bibliografi Bibliografier:
1966  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Frederik Nielsen, bind 3, side 243-72
1967  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1967  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1970  Krak Danmarkshistoriens blå bog. Krak  Illustreret med foto
1971  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
1971  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1971  Bibliografi Bibliografier:
1971  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974: se også opslaget: Løgneren (roman)
1976  Bibliografi Danske klassikere. En selektiv bibliografi. Redigeret af Niels Chr. Lindtner. 1976: nr 306-318
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken  Illustreret med foto
1979  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Aage Krohn: Martin A. Hansen og evangeliet. Evangelium og virkelighed i lyset af Martin A. Hansens
1980  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84
1981  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Sven-Erik Jørgensen, bind 3, side 294-313
1981  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 1. udgave. Gyldendal
1984  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 7, side 412-415, 575, 582-586
1985  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 8, side 84-94
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad
1987  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Afsnit i bog Jørgen Gustava Brandt og Asger Schnack: 80 moderne danske digtere. Gyldendal, 1988
1988  Bog Erik Halvorsen: Forfattere i deres samtid. Aschehoug: side 108-110
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 6548-6600
1989  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 4. udgave. Gyldendal
1990  Bibliografi Bibliografier:
1990  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1991  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1994  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 5. udgave. Gyldendal
1997  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1997  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
1997  Afsnit i bog Læsninger i dansk litteratur. Bind 1-5. Odense Universitetsforlag 1997-1999: Povl Schmidt, bind 4, side 72-90, Løgneren
1998  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
1999  Om forfatteren Bøger om person eller værker  Illustreret med foto :
1999  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1999  Pris Konkurrence. Berlingske Tidende - Århundredets danske bog: Løgneren (nr 3)
1999  Pris Konkurrence. Politikens læserkonkurrence om århundredets danske bog: Løgneren (nr 7)
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999
2000  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2001  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002  Illustreret med foto : Anders Thyrring Andersen, bind 2, side 24-39
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2001  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 6. udgave. Gyldendal  Illustreret med foto
2002  Leksikon Danmarkshistoriens personer. Aschehoug: opslag: Hansen, Martin Jens Alfred
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2005  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2007  Bog Peter Garde: Dommerens litteraturhistorie. Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007: side 351-52, Jonatans rejse
2007  Bog Lars Peter Rømhild: Læseglæder. 100 bedste romaner og fortællinger. Gyldendal, 2007: Tornebusken (1946)
2009  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2009  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2009  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2011  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Anders Thyrring Andersen: Polspænding. Forførelse og dialog hos Martin A. Hansen

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Det kongelige Bibliotek. Nyere danske forfattere
0000  Web Link Anetavler for berømte danskere: Anetavler
0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: ForfatterWeb. Voksne
0000  Web Link Hjemmeside: Landsforeningen Martin A. Hansen
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1969, opført dramatik til 1975)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ