Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Nis Petersen (1897-1943)

forfatter
f. Nis Johan P. i Vamdrup
1897  Født Født: 22-01-1897
1898  Se også fætter, Kaj Munk
1913  Uddannelse realeksamen
1921  Artikel Debut: For tromme og kastagnet (digte skrevet 1921-22, udgivet 1951)
1926  Debut Debut i bogform: Nattens pibere (digte)
1931  Kendt værk Hovedværk: Sandalmagernes gade (roman)
1932  Note gift med Ellen Malberg (ægteskabet opløst 1938) (f. 1907 - d. 1983)
1933  Bog Jul. Bomholt: Moderne skribenter. Fremad: side 120-138
1935  Note afslag af principielle grunde finanslovsunderstøttelse
1936  Pris Finansloven
1937  Pris Det Anckerske Legat
1938  Note gift med Anna Elisabeth (Annalise) Petersen, f. Staggemeier
1940  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 2. udgave, 1933-1944: bind 18, Felix Nørgaard
1941  Note accepterede understøttelsen pga. sygdom og økonomiske vanskeligheder
1942  Pris Gyldendals Boglegat
1942  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1943  Død Død: 09-03-1943

1943  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1943  Leksikon Salmonsens leksikon-tidsskrift. Schultz, 1941-55  Illustreret med foto : spalte 174-175
1944  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1944  Afsnit i bog H.P. Hansen: Vor tids danske romanforfattere. Nyt Bogforlag, 1944
1945  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon
1947  Bibliografi Bibliografier:
1947  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1948  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1948  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1948  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1948  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Memoirer. Lad os leve i nuet
1951  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1951  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Fra Johannes V. Jensen til den unge lyrik. I-II, 1951: Jens Kruuse, bind 2, side 497-520
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951
1952  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1953  Bibliografi Bibliografier:
1954  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1955  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955
1957  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1961  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Meta Hareskov: Nis Petersen set fra Herning
1961  Erindringer eller breve Digtere fortæller om deres barndom. Bind 1-4. Gyldendal, 1961-64:
1962  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1962  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1964  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 141-151
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Frederik Nielsen, bind 2, side 657-98
1967  Bog Chr. Kirchhoff-Larsen: Danske digteres kærlighedshistorie. Samlet udgave.: side 321-327
1967  Bog Tilbageblik på 30'erne. Litteratur, teater, kulturdebat 1930-39. En antologi ved Hans Hertel: Johannes Møllehave: Poesi og jargon, bind 1, side 51-65
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1970  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1970  Krak Danmarkshistoriens blå bog. Krak  Illustreret med foto
1973  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974: se også opslaget: Sandalmagernes gade (roman)
1975  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1976  Bibliografi Danske klassikere. En selektiv bibliografi. Redigeret af Niels Chr. Lindtner. 1976: nr 701-709
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken
1981  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Søren Vinterberg, bind 3, side 85-96
1982  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 11, Sven H. Rossel
1984  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 7, side 384-389
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad
1988  Bog Erik Halvorsen: Forfattere i deres samtid. Aschehoug: side 97
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 7369-7380
1991  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1992  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1998  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1999  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2001  Afsnit i bog Hans Larsen og Anders-Peter Mathiasen: Hvem ligger hvor. Ture på københavnske kirkegårde. Politiken
2002  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002  Illustreret med foto : Johs. Nørregaard Frandsen, bind 1, side 318-324
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon
2007  Bog Peter Garde: Dommerens litteraturhistorie. Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007: side 141, En ballade om borgmesteren i Galway

0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1969, opført dramatik til 1975)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ