Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Klaus Rifbjerg (1931-2015)

forfatter, journalist
f. Klaus Thorvald R. i Kbh.
Perrik (pseudonym)
0000  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Livsvarig ydelse
1931  Født Født: 15-12-1931
1931  Note mor, Lilly Rifbjerg (f. 1889 - d. 1988)
1937  Se også fætter, Henrik Stangerup
1950  Student student (Kbh., Vestre Borgerdydskole)
1952  Artikel Debut: i Vild Hvede (digte, senere trykt i Efterkrig)
1955  Se også gift med Inge Gerner Andersen
1955  Note svigerfar, C.F. Gerner Andersen (f. 1897 - d. 1977)
1956  Debut Debut i bogform:
1958  Pris + Andre priser: Karl Randrups skrivemaskinelegat (en Olivetti rejseskrivemaskine)
1958  Pris Inga Nalbandian født Collins legat til unge forfattere
1958  Pris Tipsmidler
1962  Pris Otto Benzons Forfatterlegat
1962  Pris Morten Nielsens Mindelegat
1962  Bog Blækspruttens historiske blå bog. Gyldendal, 1973  Illustreret med billede
1963  Krak Kraks Blå Bog
1964  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. 3-årigt stipendium
1964  Pris Emil Aarestrup Medaillen
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1964  Afsnit i bog Jørgen Gustava Brandt: Præsentation. 40 danske digtere efter krigen. Gyldendal  Illustreret med foto
1965  Pris Kritikerprisen: Amagerdigte (digte)
1966  Pris Det Danske Akademis Store Pris
1966  Pris Danske Dramatikeres Hæderspris
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Jens Kistrup, bind 3, side 489-513
1966  Bog Claus Clausen: Digtere i forhør 1966. Gyldendal: side 181-204
1966  Bog Jette Kromann: Digtere på bånd. Bind 1-2. Borgen: bind 2, side 64-92
1967  Pris Medlem af Det danske Akademi
1967  Pris De Gyldne Laurbær
1967  Bog Thomas Bredsdorff: Sære fortællere. Gyldendal
1968  Bibliografi Danske Dramatikeres Forbund 1968
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1969  Pris Søren Gyldendal Prisen
1970  Pris Nordisk Råds Litteraturpris: Anna (jeg) Anna (roman)
1970  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1970  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet:
1971  Pris Biblioteksafgiftens top 25: 21
1971  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1972  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1973  Pris Kollegernes ærespris
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974: se også opslaget: Konfrontation (digte)
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1974  Bibliografi Bibliografier:
1974  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1975  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1976  Pris Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat
1977  Pris Nordisk Radiospilpris
1977  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1977  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1977  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken  Illustreret med foto
1978  Bibliografi Danske Dramatikeres Forbund 1978
1979  Pris Holberg-Medaillen
1979  Pris PH-Prisen
1980  Pris Biblioteksafgiftens top 25: 19
1980  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1980  Bog Ole Schierbeck: Værkstedssamtaler med 13 danske digtere  Illustreret med billede : side 20-26
1981  Pris Victor B. Andersens Hæderslegat
1981  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1981  Artikel Artikler om forfatteren eller forfatterskabet:
1981  Afsnit i bog Hans Holmberg: Fra Klaus Høeck til Karen Blixen. Interviews, portrætter, biografier. Hernov: side 88-96, tidligere trykt i Dagbladet 10-12-1966, side 95-99, tidligere trykt i Berlingske Tidende 1978
1981  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 1. udgave. Gyldendal
1982  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 12, Per Øhrgaard
1982  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Lone Klem, bind 4, side 65-94
1983  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Produktionspræmie (uden ansøgning): Landet Atlantis (digte)
1984  Bog John Chr. Jørgensen: Hamskiftet. Mændenes krise i litteraturen 1973-83. Borgen: side 33-50
1985  Pris Biblioteksafgiftens top 25: 22
1985  Pris Blicherprisen
1985  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 8, side 245-257, 259-264, 308-311, 497-500, 625-627
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad
1986  Bibliografi Bibliografier: Aage Jørgensen: Klaus Rifbjerg. Nogle litteraturhenvisninger
1986  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1988  Pris Dansk Forfatterforenings H.C. Andersen Legat
1988  Afsnit i bog Jørgen Gustava Brandt og Asger Schnack: 80 moderne danske digtere. Gyldendal, 1988
1988  Leksikon Kari Sønsthagen og Torben Weinreich: Børnebogsnøglen. Høst
1988  Bog Erik Halvorsen: Forfattere i deres samtid. Aschehoug: side 121-125
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 7421-7510
1989  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 4. udgave. Gyldendal
1989  Erindringer eller breve Min skolevej. Vindrose/Borgen: Amager
1990  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1991  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Produktionspræmie (uden ansøgning): 150 korte og meget korte tekster (digte)
1991  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1991  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1991  Pris Festskrift:
1992  Pris Æresdoktor ved Lunds Universitet
1993  Bog Digtning fra 80'erne til 90'erne. Læsninger af ny dansk lyrik. Borgen: Bjerget i himlen, side 199-213 (Maria B. Davidsen)
1994  Pris Adam Oehlenschläger Legatet
1995  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Pris + Andre priser: De humaniorastuderendes Æresdoktor ved Odense Universitet
1996  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1996  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 5. udgave. Gyldendal
1997  Pris Herman Bangs Mindelegat
1997  Bog Hvordan jeg blev forfatter. Borgen: side 123-135
1997  Afsnit i bog Læsninger i dansk litteratur. Bind 1-5. Odense Universitetsforlag 1997-1999: Inger-Lise Hjordt-Vetlesen, bind 4, side 269-287, Anna (jeg) Anna
1998  Pris Limfjordsegnens Litteraturpris: Johannes V. Jensen-prisen
1998  Artikel Artikler om forfatteren eller forfatterskabet: Dansk Noter 1998:3, side 7-43 (temanummer om Rifbjerg)
1999  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Bestillingshonorar: Den anden Opera
1999  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Produktionspræmie (uden ansøgning): Billedet (roman)
1999  Pris Svenska Akademiens Nordiska Pris
1999  Pris Konkurrence. Berlingske Tidende - Århundredets danske bog: Den kroniske uskyld (nr 7)
1999  Pris Konkurrence. Politikens læserkonkurrence om århundredets danske bog: Den kroniske uskyld (nr 17)
1999  Bog Danskere i Berlin. Redigeret af Susanne Bernth. Danmarks Nationalleksikon: side 203-09 (fra Berlinerdage: dagbogsimpressioner marts-maj 1995, 1996)
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999
1999  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
2000  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
2000  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002: bind 16 + supplement
2000  Leksikon Danske Journalister
2001  Pris Modersmål-Prisen: takketale i Politiken 10. november 2001, 4. sektion (Bøger), side 1
2001  Pris Publicistprisen: takketale i Information 2. marts 2001, side 3
2001  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002  Illustreret med foto : Frits Andersen, bind 2, side 221-237
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2001  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 6. udgave. Gyldendal  Illustreret med foto
2002  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Lars Gustaf Andersson og Per Svensson: Rifbjergs naturaliekabinet eller herlighedsværdien
2003  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Jakob og Janus Kramhøft: Men størst er kærligheden. En bog om Klaus Rifbjerg
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon
2003  Leksikon Leksikon for børnelitteratur. Branner og Korch
2004  Pris + Andre priser: Knud Sønderbys Legat
2004  Bog Steffen Hejlskov Larsen: Betydningsstrømme i nyere dansk poesi. Museum Tusculanum: Konfrontation
2004  Bog Steffen Hejlskov Larsen: Betydningsstrømme i nyere dansk poesi. Museum Tusculatums Forlag, Københavns Universitet, 2004: Konfrontation (1960)
2006  Pris Henrik Pontoppidans Mindefond
2006  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Så mange var ordene. Larsen, Rifbjerg og den danske sang. Red. af Thomas Thurah
2006  Pris Kulturministeriets Litteraturkanon: Og andre historier
2006  Bog Skilleveje. Red. af Bo Østerlund. Heatherhill
2006  Om forfatteren Bøger om person eller værker: Rifbjerg på kornet
2007  Pris Biblioteksafgiftens top 25: 6
2007  Bog Peter Garde: Dommerens litteraturhistorie. Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007: side 421-22, Vores år
2009  Pris Biblioteksafgiftens top 25: 9
2009  Pris Rungstedlundprisen: takketale i Politiken, 18-4-2009
2011  Pris De frankofone landes ambassadørers litteraturpris: Nansen et Johansen. Un conte d'hiver (roman, oversættelse af: Nansen og Johansen. Et vintereventyr)
2013  Pris + Andre priser: DR-ærespris
2013  Pris Holger Drachmann-legatet
2013  Pris Zinklarprisen
2014  Død Død: 4-4-2015

2016  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Til rette vedkommende. Erindringer

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Det kongelige Bibliotek. Nyere danske forfattere
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: DR /skole. Tema - Danske digtere
0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: ForfatterWeb. Voksne
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Litteratursiden.dk

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ