Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Ib Spang Olsen (1921-2012)

tegner, forfatter
f. i København
0000  Pris + Andre priser
0000  Krak Kraks Blå Bog
1921  Født Født: 11-06-1921
1943  Uddannelse lærereksamen (Blaagaard Seminarium)
1947  Note gift med Grete Geisler
1962  Note gift med Ingeborg (Nulle) Øigaard (f. 1934)
1963  Pris Kulturministeriets Børnebogspris:
1964  Pris Dansk Forfatterfond
1964  Pris Kulturministeriets Børnebogspris: Det lille lokomotiv (billedbog). Blæsten (billedbog). Regnen (billedbog), tale af Aase Bredsdorff i Børn og bøger, 1964:8, side 94-96
1966  Pris Selskabet Bogvennernes Tegnerpris
1967  Pris Kulturministeriets Børnebogspris: Mosekonens bryg (billedbog)
1969  Leksikon Børnenes hvem skrev hvad. Politiken, 1969  Illustreret med foto
1971  Pris Biblioteksafgiftens top 25: 15
1972  Pris IBBY's H.C. Andersen-pris:
1974  Leksikon Børnenes hvem skrev hvad. Danske og udenlandske børnebøger efter 1900. 2. udg. Politiken, 1974.  Illustreret med foto
1976  Pris Forening for Boghaandværks Ærespris
1980  Pris Kulturministeriets Illustratorpris
1980  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1981  Pris Krebs' Skoles Pris
1982  Pris H.C. Andersen Medaljen
1982  Bibliografi Bibliografier:
1983  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 13, Bent Irve
1984  Bog Syv danske tegnere. Visoprint
1985  Pris Dansk Forfatterforenings H.C. Andersen Legat
1986  Pris Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris: Tante Andante
1986  Pris LOs Kulturpris
1986  Afsnit i bog Bent Rasmussen: 53 danske børnebogsforfattere. Gyldendal, 1986
1988  Leksikon Kari Sønsthagen og Torben Weinreich: Børnebogsnøglen. Høst
1990  Pris BMF's Børnebogspris: Voksenfælden
1991  Pris Danske Bladtegneres Cross-Pris
1991  Pris Festskrift:
1991  Bibliografi Bibliografier:
1991  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1993  Pris Hans Christian Andersen-prisen (af H.C. Andersen komiteen, Odense)
1993  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1994  Afsnit i bog Kirsten Bystrup og Lise Lotte Larsen: De tegner for børn. Dansk BiblioteksCenter: side 92-100
1996  Erindringer eller breve Erindringer eller breve:
1997  Pris Hans Bendix Prisen
1997  Pris Børnebibliotekarernes Kulturpris
2000  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
2001  Pris Festskrift: Poesiens tegner. En hilsen til Ib Spang Olsen på hans firs års fødselsdag den 11. juni 2001. Red. af Torben Brostrøm, Fl. Johansen og Fl. Møldrup
2001  Bibliografi Bibliografier:
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2002  Pris Modersmål-Prisen
2002  Pris Rødekro Kommunes Kulturpris
2003  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Ung mand i fyrrerne. Erindringer
2003  Leksikon Leksikon for børnelitteratur. Branner og Korch
2004  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2004  Erindringer eller breve Erindringer eller breve: Tegner i halvtredserne. Erindringer 1949-1961
2004  Pris Årstidens Bog:
2006  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2007  Pris H.C. Andersen-prisen
2008  Pris Gyldendals Børnebogspris
2010  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Livsvarig ydelse (anden gruppe end litteratur): gruppen billedkunstnere
2012  Død Død: 15-1-2012

2015  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
2015  Bibliografi Bibliografier: Søren Vinterberg: Ib Spang Olsens ABC, side 328-35

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: ForfatterWeb. Børn
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ