Oplysninger om enkelte personer

Hvis du vil se en alfabetisk oversigt over personer ordnet efter efternavn, så klik på et bogstav herunder.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ

Ole Sarvig (1921-1981)

forfatter
f. i Kbh.
0000  Krak Kraks Blå Bog: sidst 1981
0000  Pris Kaj Munk-Prisen
1921  Født Født: 27-11-1921
1921  Note onkel, Edvard Sarvig (f. 1894 - d. 1968)
1940  Artikel Debut: i Kritisk Ugerevue (16-8-1940, En danmarkssang, digt)
1940  Student student (Kbh., Efterslægtselskabets skole)
1940  Uddannelse cand.phil.
1941  Note gift med Anna Margrethe Sørensen (ægteskabet opløst 1944)
1943  Debut Debut i bogform: Grønne digte (digte)
1944  Pris Emma Bærentzens Legat
1945  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1945
1945  Bibliografi Woel: Dansk Forfatterleksikon
0000  Note gift med Marie Hauge (ægteskabet opløst)
1946  Note medlemsforhold undersøgt af Dansk Forfatterforenings æresret, men intet skridt af nogen art foretages
1948  Pris [Holger] Drachmannlegatet
1949  Pris Frøken Suhrs Forfatterlegat
1949  Note gift med Patricia Ferreira Stacey (ægteskabet opløst 1952)
1951  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Fra Johannes V. Jensen til den unge lyrik. I-II, 1951: Niels Kaas Johansen, bind 2, side 721-722
1951  Bibliografi Hvem skrev hvad. Politiken, 1951
1951  Bog Marie-Louise Paludan: Ti unge lyrikere. Udgivet af De danske Ungdomsforeninger
1954  Note bosat i Spanien, 1954-62
1954  Note gift med Ulla Borup Wraae, f. Nielsen (ægteskabet opløst 1958) (f. 1927)
1955  Pris Direktør J.P. Lund og hustru Vilhelmine Bugge's Legat
1955  Pris Tipsmidler
1955  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad. Politiken, 1955
1959  Pris Emma Bærentzens Legat
1959  Pris Louisiana-Prisen
1959  Pris Tipsmidler
1960  Pris Kritikerprisen
1962  Pris Johannes Ewalds Legat
1962  Note gift med Helen Aileen Dewell
1963  Pris Herman Bangs Mindelegat
1964  Pris Søren Gyldendal Prisen
1964  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Produktionspræmie (uden ansøgning): Limbo (roman)
1964  Bibliografi Dansk skønlitterært forfatterleksikon 1900-1950. Bind 1-3, 1959-64
1964  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1964. 2. udg. Politiken, 1964. Bind 1
1964  Afsnit i bog Jørgen Gustava Brandt: Præsentation. 40 danske digtere efter krigen. Gyldendal  Illustreret med foto
1965  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Rejselegat
1965  Pris Emil Aarestrup Medaillen
1965  Bog Sven Møller Kristensen. Dansk litteratur 1918-1952. 7. udgave med tillæg 1952-64. Munksgaard: side 295-297
1966  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. I-III, 1965-66: Finn Methling, bind 3, side 167-86
1966  Bog Hanne Marie Svendsen: Romanens veje. Værkstedssamtaler med danske forfattere. Fischers Forlag  Illustreret med foto : side 10-24
1967  Pris Det Danske Akademis Store Pris
1967  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Engangsydelse
1968  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Engangsydelse
1968  Bibliografi Danske Dramatikeres Forbund 1968
1968  Bibliografi Vor tids hvem skrev hvad 1914-1968. 3. udg. Politiken, 1968. Bind 1
1968  Pris Morten Nielsens Mindelegat
1968  Pris Dansk Forfatterfonds lyrikerpris
1969  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Engangsydelse
1969  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Livsvarig ydelse
1969  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1971  Pris Henrik Pontoppidans Mindefond
1971  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1971  Bibliografi Bibliografier:
1972  Pris Medlem af Det danske Akademi
1972  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Produktionspræmie (uden ansøgning): Glem ikke
1974  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Produktionspræmie (uden ansøgning): Forstadsdigte
1974  Leksikon Gyldendals litteraturleksikon. Bind 1-4, 1974
1975  Leksikon Dansk og udenlandsk kriminallitteratur. Politiken, 1975
1977  Bibliografi Danske og udenlandske forfattere efter 1914. Politiken  Illustreret med foto
1978  Bibliografi Danske Dramatikeres Forbund 1978
1979  Statens Kunstfond Statens Kunstfond. Produktionspræmie (uden ansøgning): De rejsende
1979  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1979  Bibliografi Bibliografier:
1980  Pris Egholtprisen
1981  Død Død: 04-12-1981 (selvmord)

1981  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede, 1980-82: Poul Borum, bind 3, side 409-425
1981  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 1. udgave. Gyldendal
1982  Om forfatteren Bøger om person eller værker:
1982  Leksikon Dansk Biografisk Leksikon. 3. udgave, 1979-84: bind 12, Sven H. Rossel
1985  Bog Dansk litteraturhistorie. Gyldendal. Bind 1-9, 1983-85: bind 8, side 113-118, 316-318, 645-647
1985  Leksikon Poul Zerlang: Dansk litterær opslagsbog. Gad
1987  Bibliografi Bibliografier: Birgitte Kerber: Ole Sarvig - en bibliografi
1988  Afsnit i bog Jørgen Gustava Brandt og Asger Schnack: 80 moderne danske digtere. Gyldendal, 1988
1988  Bog Erik Halvorsen: Forfattere i deres samtid. Aschehoug: side 107
1989  Bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-1986. Dansklærerforeningen, 1989: nr 7565-7590
1989  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. 4. udgave. Gyldendal
1996  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 5. udgave. Gyldendal
1997  Afsnit i bog Læsninger i dansk litteratur. Bind 1-5. Odense Universitetsforlag 1997-1999: Finn Stein Larsen, bind 4, side 41-56, Mangfoldighed
1999  Afsnit i bog Afsnit i bøger om forfatteren eller forfatterskabet  Illustreret med foto :
1999  Pris Konkurrence. Politikens læserkonkurrence om århundredets danske bog: Jeghuset (nr 48)
1999  Leksikon Litteraturens stemmer. Gads litteraturleksikon. Gad, 1999
2000  Leksikon Den store danske encyklopædi. 1994-2002
2001  Afsnit i bog Danske digtere i det 20. århundrede. Bind 1-3. Gad, 2000-2002  Illustreret med foto : Erik Skyum-Nielsen, bind 2, side 40-54
2001  Leksikon Dansk forfatterleksikon. Biografier. Redigeret af John Chr. Jørgensen. Rosinante, 2001
2001  Afsnit i bog Litteraturhåndbogen. Bind 2. Forfatterbiografier, litteraturleksikon. 6. udgave. Gyldendal  Illustreret med foto
2001  Bog Søren Schou: Og andre forfattere. Dansk fiktionsprosa 1945-60. Roskilde Universitetsforlag
2002  Leksikon Danmarkshistoriens personer. Aschehoug
2003  Leksikon Gads danske forfatterleksikon
2003  Bog Arne Hardis: Æresretten. Dansk Forfatterforening og udrensningen af de unationale 1945-52. Lindhardt og Ringhof  Illustreret med foto : side 182-191, 196, 239
2003  Bog Jan Rosiek: Andre spor. Studier i moderne dansk lyrik. Forlaget Spring, 2003: side 150-59, 188-91
2006  Pris Kulturministeriets Litteraturkanon: Lyrikantologi, Regnmåleren

0000  Web Link Omtale i elektronisk form: Det kongelige Bibliotek. Nyere danske forfattere
0000  Web Link Dansk Biografisk Leksikon, elektronisk udgave på www.denstoredanske.dk: Dansk biografisk Leksikon
0000  Webudgave af bibliografi Aage Jørgensen: Dansk litteraturhistorisk bibliografi 1967-----. (Web-udgave). Det kgl. Bibliotek:
0000  Webudgave af bibliografi  Webudgave af bog Søg litteratur om forfatteren i: Dansk Litteraturhistorisk Bibliografi
0000  Web Link Omtale i elektronisk form: ForfatterWeb. Voksne
0000  Bibliografi Bibliografi på: International forfatterbibliografi
0000  Web Link Wikipedia: Wikipedia (dansk)
0000  Webudgave af bibliografi Bibliografi på:  Dansk Forfatterleksikon Dansk Forfatterleksikon (personens forfatterskab/bidrag til skønlitteratur på dansk indtil 1969, opført dramatik til 1975)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ÆØÅ