Om visning af markeringer på kort

Der markeres kun danske stednavne. Steder uden for Danmark angives sædvanligvis kun med landenavn. På et tidspunkt vil der måske blive udvidet med navne fra tidligere danske besiddelser for personer født eller på anden måde relateret til disse på det tidspunkt. Stednavne på Grønland og Færøerne er behandlet på samme måde.

Ikke alle stednavne er entydigt identificeret, derfor kan der mangle links til danske stednavne.

Primært markeres fødested, eller hvor personen er opvokset. Hvis personen er opvokset samme sted som fødestedet, er dette ikke anført særskilt. Sporadisk er markeret mindestue, mindetavle, skulpturer og gravsted.

Grøn dråbe for fødestedFødested 
Orange dråbe - opvoksetOpvokset, hvis forskellig fra fødested
Hus - Mindetue eller museumMarkant bopæl, mindestue eller museum
ikon for mindetavle, skulptur eller lignendeMindetavle, statue eller lignende, litteraturhistorisk sted
Rød dråbe for gravstedGravsted

Markeringer er som udgangspunkt tilknyttet stednavn i form af by, bebyggelse eller sogn og er derfor i sagens natur kun omtrentlige.

Hvis der er yderligere oplysninger om stedet, f.eks. gade og husnummer eller ejendomsnavn (gårdnavn), er dette kun en præcis angivelse hvis der ikke er anført forbeholdet: 
[Markeringen på korter er omtrentlig]

De anvendte kommunegrænser for udfyldning af kommuner med fyldfarve er udarbejdet af Søren Johannessen, og bygger på et blogindlæg, kommunegrænserne til de 98 danske kommuner, på microformats.dk (hjemmesiden finde ikke mere, data er hentet 2009). Bemærk dog at grænserne i detaljen ikke er 100% nøjagtige, specielt er nogle grænser parallelforskudt i nordøstlig retning. Selve kommunegrænserne (røde streger) stammer fra Dataforsyningen.dk.

Korrektioner og tilføjelser modtages gerne: niels@privatjensen.dk

Udarbejdet af Niels Jensen

Oprettet 2008. Opdateret af